Det handler om å overleve

Uenighetene er store, også på møtets siste dag. Det er steile fronter mellom utviklingslandene og de mest utsatte øystatene, og de industrialiserte landene.


Uenighetene går på hvorvidt avtalen, vi forhåpentligvis får i Durban neste år, skal være en videreføring av Kyotoprotokollen og hvordan gigatonngapet, som er differansen mellom de så langt innmeldte utslippskuttene og hva verdens klima faktisk trenger, blir dekt inn.

Det er fortsatt uklart om vi vil seire i Cancún, men det ser dessverre mørkt ut. Det ser nok ut til at den politiske vilje heller ikke denne gang er sterk nok. Derfor er det kanskje heller å håpe at forhandlingene vil gå på overtid, at de progressive landene vil greie å presse gjennom blokadene laget av land som Japan, som ikke vil være med på en videreføring av Kyoto.

Fortsatt er utfallet vanskelig å spå. Det kommer stadig nye tekster på bordet, tekster som dessverre blir svakere og svakere. I den siste teksten som kom i natt ble målet om at en i Durban neste år skulle sette et år for når utslippstoppen skulle nås, fjernet. Det betyr med andre ord at landene ikke blir enig i når utslippene må drastisk reduseres, en avgjørelse som kan ende opp med å være katastrofal for verdens klima.

Vi er helt avhengig av å komme et steg videre i Cancún. Derfor sier jeg som presidenten i Kiribati; Vi må se forbi forhandlingene. Det handler om å overleve.

Vist 237 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Hallo Silje Lundberg – nu må du og NU kom ned på jorda – sitat: “Vi vil seire”, sitat slutt. Hva i himmelens navn mener du? Tror du virkelig, og du blant dine, at NU har noen innflytelse på vår verden? Kor i himmel og hav går det an og fronte et slikt syn? NU blant de andre miljøvernere er kun PENGER, og det bevises gang etter gang. Om dere hadde noe gangsyn så ville dere tatt fatt på Statens Vegvesen her i Norge og stått på for dette hersens saltet som de pøser ut i naturen. Men, nei, det er for ‘puslete’ – ikke penger i det. Men bruk vett og forstand og få det til og rote litt rundt – det går unna ca. 5 ltr. spyleveske på en 10 mils biltur, i alle fall her i Nord-Norge. Når man møter en trailer eller annen storbil er det som å få et lass sjokolade på frontruta. Folk kjører i grøft p.g.a. dette, kjører på dyr og lemlester. Tenk på at du mister sikten i flere sekunder – la oss si 2 – og i 80 km/t reiser du ganske langt. Ta tak i dette og vis at dere klarer natur og (ungdom) NU. Når den saken er i boks – så kan dere begynne og konsentrere dere om industri og disse tingene som, og det må du nok erkjenne for deg selv, at du/ dere kan niks og nada om… Så – oppfordringen herved gitt. Og – neste prosjekt – FORBY piggdekk. Har kjørt piggfritt i Nord-Norge i snart 10 år. Null niks problem. Når man da ser, og særlig disse børstraktorene, kjører rundt med pigger som om de skulle til høyfjellet – da skjønner vel NU at dette må forbys. Særlig ille er det i april/ mai og oktober/ november – tenk piggdekk på bar vei ! Ta tak i dette og gjør en jobb som DERE forstår. Oppfordringen gitt. PS! Kom ikke med det tullete motargumentet at det må være pigg. Se på piggdekkene. Falsk trygghet som lemlester og dreper i 10 og 100-tall personer.

Hm, det spørs om ikke flere også skulle hatt seg en tur ned på jorda og fått revet av en skylapp eller fire.

Ståle Pedersen, hvor er bevisene for at miljøvern kun handler om penger?

Silje Lundberg har rett, dette handler om overlevelsen til store antall mennesker, men dessverre ser det ikke ut til at verdens ledere er kapable til å ta dette på alvor. Der kan man snakke om at penger og makt har mye å si! Dette bør både NU og andre i tillegg til deg selv Ståle så absolutt få lov til å mene noe om, eller hva er det som gjør alle andre enn deg selv uskikket til å ha meninger om dette?

Annonse

Nye bilder