Innspurten er i gang!

Kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er definitivt i innspurtsfasen, og stadig flere engasjerer seg i spørsmålet om oljeboring i disse havområdene. Onsdag 9. mars gikk over 1200 mennesker i fakkeltog fra Jernbanetorget til Stortinget for å si i fra om at oljevirksomhet i disse sårbare områdene er helt uaktuelt.

Dette er vår tids desidert viktigste miljøsak, og motstanden mot oljeboring øker stadig En meningsmåling fra Synovate, lagt frem på mandag, viser at flertallet av landets befolkning er mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette flertallet mot oljeboring er synonymt med en folkelig motstand mot en konsekvensutredning av disse områdene. Ikke fordi folk flest er redd for mer kunnskap, men fordi denne utredningen i realiteten er første skritt mot å åpne havområdene for oljevirksomhet.

Statens miljøeksperter advarte mot oljeboring i områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja allerede i 2006. Da resultatene fra tidenes mest omfattende kunnskapsinnsamling ble presentert i 2010, var ekspertene tydelige i sitt budskap: Havområdene i nord er enda mer sårbare enn hva man tidligere har antatt. Det var med kunnskap i ryggen at 1200 gikk i fakkeltog mot olje 9. mars. Det er kunnskap som gjør at så mange synes det er uaktuelt å lete etter olje uten for Lofoten, Vesterålen og Senja Kunnskapen ligger på bordet og konklusjonene er entydige. Hva slags kunnskap Jens Stoltenberg og oljelobbyen da ønsker fra en konsekvensutredning, kan man spørre seg om.

Statsministeren har nå fått frie tøyler av stortingsgruppa for å ta avgjørelsen, som kan komme når som helst. Ikke bare er det regjeringssamarbeidet som står på spill, men først og fremst er det store naturverdier og fornybare ressurser. Derfor møter Natur og Ungdom hver morgen opp utenfor Jens Stoltenbergs bolig og gir ham et nytt argument for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Jens, nå er det opp til deg. Folket, kunnskapen og fornuften taler i mot oljelobbyens sterke ønske om oljeboring i et av verdens mest sårbare havområder. Det bør du også gjøre.

Vist 168 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse

Nye bilder