Ta naturen i bruk i sommer!

Norge har et vell av natur som står klar til fantastiske opplevelser for både oss og turistene som kommer hit. Ta naturen i bruk i sommer!

Hva skal du gjøre i sommer? Er ikke sommerplanene klare ennå? Vel, det er ikke nødvendig å dra veldig langt for spektakulære og flotte opplevelser i sommermånedene. For svært mange av oss er naturen bare en buss- eller togtur unna, eller ganske enkelt rett utenfor døra.

At naturen er trua er i alle fall vi i Natur og Ungdom smertelig klar over, og vi jobber for at flere skal forstå verdien av å ha en variert og robust natur. En måte å få denne forståelsen på, eller bare øke den, er ved å ta naturen i bruk – ved å dra ut i naturen og oppleve den. Padleturer, rafting, fjellturer, seilturer eller kanskje bare late dager ved nærmeste innsjø. Det er få steder som kan være så rolig som stillheten ved et tjern i en skog, eller mer spektakulært enn å nå en fjelltopp og se utover landskapet som ligger rundt deg.

Skal vi og fremtidige generasjoner ønske å bevare naturen, og engasjere seg i å ivareta den, er det viktig å øke forståelsen for hva vi mister. I tillegg til å miste helt nødvendige ting som ren luft, trygg mat, rent vann og viktige medisiner, mister vi muligheten til å oppleve en variert og mangfoldig natur. Flere bør komme seg ut og se og oppleve hvilke verdier vi faktisk sitter på i levende live, ikke bare på Ut i naturen eller i bøker.

Det er ikke ofte jeg reklamerer for andre organisasjoner enn Natur og Ungdom, men i denne bloggposten gjør jeg et unntak: DNT Ung er Den Norske Turistforeningens ungdomsorganisasjon. De har virkelig fatta skissa, og bruker naturen aktivt og arrangerer turer og basecamper for ungdom rundt om i landet. Kanskje har de noe du har lyst til å hive deg med på i sommer, eller seinere?

Uansett om du er DNT Ung eller Natur og Ungdom, eller kanskje begge, eller ingen: ta naturen i bruk. Benytt muligheten du har i sommer til å komme deg ut for å se den fantastiske og spennende naturen som finnes rundt om i landet! Det blir dessverre stadig mindre igjen av den.

Vist 123 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder