Mens vi venter

I skrivende stund er forhandlingene 17 timer og 10 minutter på overtid. Forhandlingene skulle egentlig vært ferdig kl 09:00 i går kveld, men det forhandles fortsatt. Nå venter vi på et ministermøte som skal være kl 15:00.

I løpet av natten og morgenen har det kommet nye tekstforslag. I går kveld fikk vi vite at det dominerende forslaget var en enighet hvor man i bunn og grunn utsatte å lage en avtale til etter 2020. Dette ble heldigvis avvist av en del land. I de tidligere morgentimer kom det ett til, som vi nå går gjennom for å se hva som mangler eller ikke bør være inne i teksten.

Folk sitter rundt omkring i korridorene på senteret. Noen sover, andre blogger og twitrer. Andre spiser og noen har sovnet mens de blogger og ligger med hodet ned mot bordet. I bakgrunnen er det noen som spiller piano (ja det er et piano her). Det muntrer opp stemningen litt, men skaper også en ”late night bar” sfære over hele lokalet.

Mange har vært oppe hele natten. Mens vi venter har jeg rukket å bli litt kjent med Anjali Apparduray som holdt innlegg i plenum i går. (se innlegget her) Da jeg kom russlende til senteret i de tidlige morgentimer fant jeg henne sovende under et bord. Ikke lenge etter var hun tilbake på vakt for å følge forhandlingene.

Vaktene er ekstra på vakt i dag. Det er ikke mange observatører igjen, da mange nok regnet med at møtet skulle være ferdig i løpet av natten og har måtte dra hjem. De er nok redde for at gårsdagens aksjoner skal gjenta seg, og at frustrerte mennesker skal gjør opprør.

Vi har hørt flere ting om hvor lenge møtet kommer til å vare. Først hørte vi at et ministermøte skulle være klokken 10, så klokken 12:30. Nå er det satt til 15:00. Det går også rykter om at noen vil sette møtet på pause og fortsette til våren, mens andre vil utsette ting helt til COP18 neste år. Noe er klart: en del ministre og delegasjoner begynner å dra hjem. Noe må skje snart, da også kafeene begynner å bli tomme for mat.

Vist 95 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder