Viser arkivet for mars, 2011

Seiersmarkering for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja!

Natur og Ungdom invitere alle som ønsker å feire et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja til konsert og festmarkering på Arbeideren i Kabelvåg, lørdag 19. mars.

KONSERT MED HALVDAN SIVERTSEN

Appell ved Ola Elvevold, leder i Natur og Ungdom og Gaute Wahl, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Seiersmarkeres starter kl 19.00.

Seiersmarkeringen er en del av Natur og Ungdoms aksjoncamp i Lofoten. Det inviteres også til åpningsarrangementet, fredag 18. mars, kl 15.30. Musikk ved Dag Kajander og Surfers Lingo.

Begge arrangementene er gratis!

Facebook-event

Historisk miljøseier i Lofoten, Vesterålen og Senja

Regjeringen legger i dag fram en revidert forvaltningsplan for Lofoten-Barentshavet, hvor det sies nei til en åpningsprosess for havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. – En historisk seier for miljøet, og et stort nederlag for oljelobbyen, sier Natur og Ungdom-leder Ola Skaalvik Elvevold.

Les mer…

Innspurten er i gang!

Kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er definitivt i innspurtsfasen, og stadig flere engasjerer seg i spørsmålet om oljeboring i disse havområdene. Onsdag 9. mars gikk over 1200 mennesker i fakkeltog fra Jernbanetorget til Stortinget for å si i fra om at oljevirksomhet i disse sårbare områdene er helt uaktuelt.

Les mer…

God Morgen!

Dagens argument er levert – Jens, bare begynn lesinga!

Senere i dag er skal vi gå i fakkeltog mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er kort tid til saken skal avgjøres av politikerne, og du og alle du kjenner som er i Oslo-området kan komme på fakkeltog i dag, 9.mars.

Oppmøte blir på Jernbanetorget klokken 18.00. Derfra går toget til Stortinget hvor det blir appeller ved Gaute Wahl, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja og Anders Heger, forfatter og skribent. Musikk ved Mari Boine!

Bli med!

Følg flertallet, Jens!

Kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er vårt tids viktigste miljøsak. I meningsmålingen som ble lagt frem på mandag kom det nok en gang frem at motstanden mot oljeboring i de sårbare havområdene stadig øker.

Les mer…

Tegneserie mot oljeboring

Sammen med en rekke bidragsytere har Natur og Ungdom fått laget en tegneserie mot oljeboring.

En voksende motstand

Den siste tiden har det vært flere medier som hevder spørsmålet om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja ikke engasjerer massene. At det i all hovedsak er miljøbevegelsen, politikerne og oljeselskapene som diskuterer saken. Det er en virkelighetsbeskrivelse jeg ikke kjenner igjen.

Les mer…

Mulighet til å skrive historie

Natur og Ungdom ønsker Ola Borten Moe velkommen som ny sjef for Olje- og energidepartementet. Din bestefar, Per Borten, har den dag i dag en sentral rolle i vår politiske historie som den første statsministeren fra Senterpartiet etter krigen. Nå har du, Ola, mulighet til å skrive historie.

Klimaendringene er vår tids største utfordring. Vi har i Norge tjent oss søkk rike på å slippe ut klimagasser fra olje- og gassindustrien. Samtidig vet vi at de ikke-fornybare energiressursene vil ta slutt. Vi er avhengig av en omstilling innenfor energiproduksjonen som ivaretar både økonomiske og miljømessige interesser. Spørsmålet er: når tar vi steget inn i fremtiden?

Som ny olje- og energiminister har du – Ola – muligheten til å skrive historie ved å sette i gang en uhyre nødvendig omstilling. Første jobb er å si nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Oljenæringa har alt for lenge hatt fritt spillerom på norsk sokkel. Den rød-grønne regjeringa har år etter år satt rekord i tildeling av nye leteområder. Ved å si nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja viser du samtidig at din regjering tør å prioritere miljø fremfor oljeindustriens våte drømmer om kortsiktig profitt.

Hanne Hukkelberg for et oljefritt nord!

Hanne Hukkelberg er nå blant de bekrefta artistene og bandene til samleplate for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja!

Les mer…

Utenfor hos Jens, dag 2

Dagens argument mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja:
_Oljevirksomhet innebærer alltid risiko for uhellsutslipp. På den smale sokkelen utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er det ekstra vanskelig å forhindre naturødeleggelser, hvis uhellet skulle være ute. _

Dagens argument ble levert til Jens Stoltenberg ca 06.45 i morges. Mørkt i statsministerboligen, selv om Jens trolig var oppe siden han skulle på politisk kvarter 07.45. Vi satser på at han leste argumentet sammen med morgenkaffen.

Miljøekspertene sier nei!

En tropp fra Natur og Ungdom vil hver dag fra mandag til fredag fram til avgjørelsen tas møte opp utenfor Statsministerens bolig. I dag gikk startskuddet og lenge før frokost sto 20 ungdom parat til å servere Jens den kunnskapen han trenger for å holde Lofoten, Vesterålen og Senja fri for oljeboring.

Bilder: Line Lønning

Dagens argument

Les mer…